Поетично-музичний вечір в  ірпінському храмі

Данута КОСТУРА

В ірпінському храмі Різдва Пресвятої Богородиці відбувся літературно-музичний вечір, присвячений 32-й річниці Незалежності України. Це вже вп’яте храм став майданчиком, де творчі особистості, зокрема його парафіяни, мають змогу поділитися своїм поетичним, літературним, музичним доробком. Тут також виставляють свої картини художники, зокрема, учасники пленеру «Намальований Ірпінь».

Настоятель храму отець Мирослав Латинник каже, що поєднання в одному місці релігійної духовності і культури вітав у свій час Блаженніший Андрей Шептицький.  І всяко сприяв цьому. А їх парафія намагається слідувати його настановам.

Супроводжувала поетично-музичний вечір радіоведуча різноманітних програм Українського радіо, ведуча мистецьких подій Галина Бабій. Пані Галина також веде на радіо «Воскресіння» програму «Добра розмова». Є лауреаткою відзнаки УГКЦ для журналістів «Благовісник слова».

 Ведуча зазначила, що їй дуже приємно бути у самому місті-герої Ірпені і що вона вже вдруге у храмі Різдва Пресвятої Богородиці, храмі, «який зазнав  ран війни». Вона привітала ініціативу отців Мирослава і Віталія та парафіян, які долучаються до такої доброї справи. Ірпінь є знаковим місцем для поетів і письменників. Тут багато десятиріч діє Будинок творчості письменників.

Перед присутніми виступили викладачка Бучанської дитячої школи мистецтв імені Левка Ревуцького Тетяна Бондар. Вона разом зі своєю донькою Мартою виконали низку пісень і композицій.

Свої вірші, написані під час повномасштабної війни, прочитала Наталія Перепелюк.

Познайомила присутніх зі своїми віршами Марта Яцишин. Вони теж написані під час війни.

Світлана Флікян прочитала своє оповідання зі збірки « Моя історія війни». Оповідання «Інакше не буде» – переможець конкурсу.

Олександр Редич, автор і виконавець своїх пісень, виконав кілька своїх пісень.

Після вечора до настоятеля храму звернулися присутні з проханням-пропозицією теж провести у храмі мистецький вечір.

Данута КОСТУРА

Popularity: unranked [?]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code