Переваги міні-стадіонів

Данута КОСТУРА

Щоразу, проходячи мимо ворзельського шкільного міні-стадіону, радуюсь – футбольне поле не пустує. Бо бігають з м’ячем не тільки школярі під час навчання, але й зовсім маленькі діти з батьками чи дорослі. Стадіончик настільки популярний, що « трудиться» і зимою. Вдячні футболісти підмітають його і відводять душу.

Збудований років 5 тому, зі штучним покриттям, огороджений сіткою, стадіон манить до себе і малого, і старого. Бо акуратний, зручний, сучасний ( Минула селищна влада виділила 15 соток землі власнику фірми, яка, зокрема, облаштовувала спортивні майданчики. З умовою, що за це він облаштує у Ворзелі міні-стадіон, а також 5 ігрових та спортмайданчиків).

Цього року прийшлось директору ворзельської школи Тетяні ВОЛЗІ просити спонсорів про допомогу – геть порвалася за цей час сітка, що стоїть по периметру. Відгукнулися, поміняли на цілу, хоч трохи іржаву, не таку, як була раніше. Але й на тому спасибі.

Звичайно, добре було б, коли б долучилися до ремонту і дорослі дяді, які щотижня приїжджають пограти у футбол, ставлячи свої машини поряд, на шкільному спортмайданчику. Їх удари , безперечно, додали дір сітці. Але ці гравці по природі, очевидно, люблять брати, а не давати. Тому й брутальність у відповідь на зауваження директорки щодо їх машин. Де вже тут їм долучатися до ремонту сіток.

На час канікул це міні-футбольне поле віддає себе юним футболістам, які з тренером приїжджають з Києва у Ворзель, щоб оздоровитись, потренуватись на свіжому повітрі.

Їх батьки придбали путівки у дитячий санаторій «Орлятко» за дуже, як на сьогодні, демократичну ціну – 130 грн на добу. Тренери, діти,батьки, з якими довелось розмовляти не нахваляться – в одному крилі санаторію проживає компактно три спортивні групи. Харчування добре, персонал уважний. А головне – природа.

«Подумати тільки, ми тренуємось, а навкруги сосни. А яке повітря! Як ми досі не знали, що поблизу Києва можна так добре відпочити, оздоровитись, не втрачаючи спортивної форми» – захоплено діляться враженнями тренери.

І радісно від цього, і сумно. Радісно, що оздоровлюються діти, а сумно, що їх так мало матиме можливість це зробити у Ворзелі.

Дитячий футбол, мабуть, єдиний вид спорту в Україні, який почав набирати обертів через футбольні клуби. Поширювався би більшими темпами, коли б місцеві влади спромоглися на от такі міні футбольні поля. А якщо б поруч поставили б ще інші спортивні снаряди то справа оздоровлення дітей покращилася б.

Ми бідкаємося, що багато молоді не займаються спортом. А де? От і від нічого робити наркотики, горілка.

Діти, які відчули смак фізичних нагрузок, радість перемог, зокрема, над собою, матимуть інші життєві цінності.

Добре, якщо будуть програми по залученню дітей до спорту на державному рівні. Але, не чекаючи коли ця громіздка програма почне реалізовуватися, місцевим владам слід будувати не суперстадіони ( є і такий у Ворзелі, проте для дітей малодоступний), а кинути зусилля на побудову ось таких, невеличких.

Які, згодом, приведуть дітей до спортивних клубів.

Данута Костура

no images were found

Popularity: 6% [?]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code