Святкування Дня Соборності у Ворзелі

v0322 січня в ЦК «Уварівський дім» відбувся захід, присвячений Дню Соборності. Захід був ініційований ворзельським осередком Української Народної Ради. Перед присутніми виступили одинадцятикласники ворзельської школи. Поетичну композицію « День Соборності у Ворзелі» підготувала учитель української мови і літератури, член осередку І. В. Тищенко. У виконанні учнів прозвучали пісні про єдину Україну. У якості глядачів брали участь учні 7- 9-х класів разом із класними керівниками.
Д. В. Костура (голова осередку) зупинилася на темі зв’язків українців Східної і Західної України у далекому і близькому минулому.
Учитель історії ворзельської школи Т. Д. Гарбуз розказала про становлення УНР і ЗУНР, зробила екскурс в історію проголошення Злуки.
В. А.Кисленко говорив про державний прапор. Саме Вадим Антонович при підтримці своїх колег – вчителів підняв у школі синьо-жовтий прапор, перший в Ірпінському регіоні.
Л. О. Харченко (заступник голови осередку),викладач української мови у КУ ім. Б. Грінченка наголосила на тому, що Свято Соборності є не менш важливим, ніж свято Незалежності.
А. В. Багірова, відповідальна за зв’язки ворзельської влади з громадськістю, як колишній викладач, звернулася до молоді із закликом цінувати минуле і творити спільне майбутнє.
Урочистий захід пройшов у теплій,щирій обстановці.

22 січня 2010 року Данута Костура

v01
v02
v03
v04

Popularity: 1% [?]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code