УНР підтримала Президента Ющенка і готується до виборів

unr_logo22 січня 2010 року у Києві  в історичній будівлі Центральної Ради (Будинок Вчителя) відбулися Великі Збори Української Народної Ради. На зборах були присутні відомі громадські та політичні діячі, голова Ради Старійшин Д. Павличко, її члени І. Драч, академіки М. Жулинський, заступник київського міського голови С. Рудик, народні депутати П. Ющенко та Р. Ткач  і політв’зні в минулому В. Овсієнко та Ю. Шухевич. Прибули також голови усіх обласних осередків УНР.

Доповідь «Про перспективи діяльності Української Народної Ради» зробив Голова організації М. Поровський. З інформацією про ситуацію, що склалася після першого туру президентських виборів, виступив Д. Павличко. Після деяких дискусій про «менше зло», на зібранні було визначено позицію організації. «Кандидати в Президенти, які вийшли в другий тур, у своїх програмах не мають відповідних позиції УНР положень щодо здійснення української національної ідеї. Українська Народна Рада не вважає за можливе підтримувати будь-кого із двох кандидатів у Президенти в другому турі, як і не бажає брати на себе політичну відповідальність за їх подальший політичний курс та здійснення владних повноважень будь-ким із них». Не всі учасники зібрання були одностайними в цьому питанні, зокрема, І. Драч та Д. Павличко мали іншу точку зору.

Учасники Великих Зборів прийняли рішення  про подальшу підтримку В. Ющенка як лідера національно-патріотичних сил. Таким чином УНР підтвердила позицію, задекларовану в Резолюції Установчого з’їзду (20 грудня 2009 р.).

На зібранні було також ухвалене рішення – готуватись до участі у виборах до місцевих рад 2010 р. та ймовірних виборах до ВР України.

«Найголовніше завдання Української Народної Ради – об’єднання національно-патріотичних сил, що полягає у створенні виборчого блоку партій під егідою УНР» – виголосив Микола Поровський, який одночасно є і головою Республіканської Християнської Партії.

Великі Збори затвердили обрання голів більшості обласних організацій. Голові УНР також було доручено провести консультації з політичними силами національно-патріотичного спрямування.

Прес-центр УНР

Тел..: 463-71-06

Факс: 463-71-05

Popularity: 1% [?]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code