У Приірпінні щорічно тварини кусають біля 300 людей


У травматичний пункт бучанської лікарні, яка обслуговує мешканців Бучі, Ірпеня, Ворзеля, Гостомеля і Коцюбинського за 2012 рік звернулися за допомогою 296 покусаних тваринами людей,з них покусаних собаками 257 осіб. Щеплення довелось робити 93 -м громадянам, оскільки їх покусали саме бродячі невідомі собаки. У Приірпінні є багато місць , зокрема, ринки Ірпеня, Бучі та, як це не дивно, площа біля Ірпінської ради, де постійно знаходяться безпритульні тварини за якими можна спостерігати. Покусані з подібних зграй громадяни мають ще шанс уникнути довгого і не зовсім безпечного лікування. Вони не ввійшли у сумне число 93.

На сьогодні сказ є смертельним захворюванням.

Раніше покусаний отримував 42 уколи в живіт. Зараз впродовж 3-х місяців отримує 6 ін’єкцій. Щеплення проводиться в умовах стаціонару. Курс вакцинації обходиться біля 400 грн. Окрім самої вакцини може знадобитися і антирабічний гамаглобулін. Залежно від маси тіла його потрібно 2-3 ампули.

Щороку по всій країні з укусами до медиків звертаються приблизно 100—120 тисяч людей, з них близько 20 тисяч мають показання щодо щеплення від сказу.

Данута КОСТУРА

Popularity: 14% [?]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code