Ворзель відсвяткував свій 120-й рік народження

Данута КОСТУРА

Святкування 120-річчя  Ворзеля розпочалося в парку Перемога. Тут відбувся благодійний забіг на підтримку 5-річної ворзелянки Софійки Шостак.

Також змагалися юні велосипедисти.

Зареєструвалось 125 учасників. Під час благодійного забігу було зібрано 18500 грн і 50 євро.

Урочистості продовжилися у парку «Ворзель».

 Впродовж святкування звучали пісні у виконанні місцевих артистів.

Працювали різні дитячі атракціони, фотозони,

можна було придбати роботи майстрів ручних виробів .

Ближче до вечора почалася офіційна частина святкувань.

Голова селища Лариса Федорук перерахувала всі добрі справи, які вдалося зробити за останні  роки: прийнято Генплан Ворзеля, де збережено його рекреаційно – оздоровчий потенціал; покращена інфраструктура селища – дороги,  тротуари, розв’язки; відремонтована школа, збудовано шкільний  багатофункціональний стадіон; проведені капітальні ремонти у дошкільних закладах.

Особливо Ворзель пишається своїми двома парками та проспектом «Курортний». Парк «Перемога» відкрито у День селища. Впродовж 50 років він чекав цього часу.

Лариса Федорук подякувала  депутатському корпусу, виконкому за виваженість у прийманні рішень. Подякувала і мешканцям за взаєморозуміння і довіру, наголосивши, що сподівається разом з громадою втілити у життя ще багато проєктів.

 

Привітав мешканців селища з Днем Ворзеля і  Анатолій Федорук як бучанський міський голова і як голова Бучанської об’єднаної територіальної громади.

Разом з ним завітали голови сільських і селищних рад, які входять у Бучанську об’єднану тергромаду. Вони теж поздоровили ворзельців зі святом.

Анатолій Федорук сказав, що в об’єднання входить 14  населених пунктів. Ворзель має і буде мати особливий статус і особливе відношення, виходячи з його історичного надбання, «тому ми просто зобов’язані розвивати санаторно- курортну, медичну індустрію у вашому селищі». І запевнив, що спільними зусиллями все обов’язково буде реалізовано.

Працівники установ, організацій, громадські активісти  отримали нагороди, відзнаки, подяки за особливий вклад у розвиток Ворзеля. Всього 80 осіб.

До лав Почесних громадян Ворзеля добавились ще двоє. У цьому році це звання присвоєно Ользі Файніковій,  старості народного аматорського фольклорного ансамблю української пісні «Перевесло» та Вікторові Мельнику, учаснику АТО ( посмертно).

Ольга Файнікова у 1969 році закінчила Київське обласне училище культури. Пропрацювала на культурній ниві 50 років.

До свята побачила світ книга про Почесних громадян селища, де кожен з 22 героїв книги написав про себе. Видана коштом селища.

Після офіційних урочистостей присутніх порадував своїм виступом рівненський симфонічний рок-оркестр «BREVIS». Звучали хіти легендарних рок-гуртів та виконавців.

Данута КОСТУРА

 

 

Popularity: 1% [?]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code