Творча інтелігенція відзначила Новий рік в Ірпінській бібліотеці.

Анатолій Зборовський
3 січня в Ірпінській бібліотеці відбувся новорічний «вогник» для творчої інтелігенції. Захід провели юні поетеси Юлія Бережко-Камінська із Ворзеля і Катерина Матвєєва із Ірпеня. «Вогник» став святом поетичного слова, музики і пісні. Захід відкрився «Колядкою», яку виконала Вікторія Козак на фортепіано з малою донькою-скрипачкою Ніною.
Лауреат літературних премій імені Андрія Малишка і Григорія Косинки, заслужений діяч мистецтв України, ірпінський поет Леонід Закордонець зазначив, що чотири роки попередньої влади – це втрата для міста і культури. Леонід Олексійович сказав, що В.Д.Скаржинський, який повернувся на посаду міського голови, подбає про культуру. Л.Закордонець мовив про бібліотеку:»Коли в мене не було грошей і були діряві кишені, я приходив у це святе місце і приходитиму постійно». Леонід Закордонець закликав творити добро і виголосив «Новорічний тост»:
«Щоб більше в нас правителі не крали,
Щоб мали ми роботу повсякчас,
Щоб нас красива молодість єднала,
А старість не роз’єднувала нас».
Літературознавець із Бучі Алла Диба поділилася своїми творчими планами.
Поет і прозаїк, журналіст, автор 17 книг, лауреат багатьох премій Станіслав Бондаренко прочитав власні вірші. Тридцять років тому він викладав російську мову і літературу в Ірпінській школі №2. Станіслав Григорович пише переважно російською мовою, але в нього є і україномовні твори. І він сказав, що в Ірпені та Києві школи повинні бути українськими. Юлія Бережко-Камінська пообіцяла, що наступним заходом у бібліотеці буде творчий вечір поета Станіслава Бондаренка.
Минулого року ірпінський кінорежисер Олександр Столяров разом із оператором Петром Цимбалом отримав на міжнародному фестивалі православного кіно «Покров» Гран-прі за фільм «Зрозуміти людину». У творчому доробку Столярова – понад 90 короткометражних фільмів. Він нагороджений орденом Преподобного Нестора Літописця. На «вогнику» Олександр Столяров взяв гітару і виконав жартівливі пісеньки. Він пообіцяв, що в цьому році буде продовжено кінопоказ в Ірпінському історико-краєзнавчому музеї як його фільмів, так і кращих зразків світового кіно.
Ніна Михайлишина, яка була першим художнім керівником Центру культури «Уваровський дім» у Ворзелі, запропонувала проводити в Ірпені фестиваль поезії.
Поет Олег Жупанський із Бучі прочитав власні переклади французьких віршів.
Із своїми поезіями виступили учасники літературної студії «Дебют» Володимир Симоненко і Олександр Борщенко.
Ірпінський фотограф Юрій Косін, понад 40 фотовиставок якого експонувалися у більше, ніж 20 країнах світу, побажав:»Щоб ви любили і вас любили».
За кілька днів до Нового року відсвяткував своє 75-річчя заслужений артист Литовської РСР, соліст ансамблю Балтійського флоту Радій Йосипович Пархоменко. Він народився і виріс у Гостомелі. А тридцять років мандрував морями і виступав у флотському ансамблі. Тепер Радій Пархоменко повернувся в рідний край. Він виступив з піснями під акомпанемент баяніста Олега Бєлки.
Присутніх привітав з Новим роком клуб любителів фантастики «Лоцман фантастики» із Києва. Маленька Валерія Крилатова виконала танок. З віршами виступили Яніна Косаковська, Євгенія Більченко, Юрій Крижанівський і Ярослава Яковенко.
Студенти Національної музичної академії скрипаль Орест Смовж і піаніст Арсен Яковенко зіграли класичні твориЛауреат багатьох конкурсів, композитор і поетеса Ольга Гура виконала пісні акомпануючи собі на кельтській лірі. Дар,я Ковтун, якій акомпанував на фортепіано Євген Хмара, проспівала пісні українською та французькою мовами.Олександр Єрмаков і Вікторія Козак співали дуетом, зокрема, й пісню на слова покійного ірпінського поета, рухівця Сергія Бабайкіна.Найменшою учасницею новорічного концерту виявилась першокласниця Оля Камінська. Разом з мамою Юлею Бережко-Камінською вона зіграла на фортепіано «Танок фей».
Юлія Бережко-Камінська і Катерина Матвєєва провели дотепну вікторину, переможці якої отримали шоколадні нагороди. Теплим словом згадали наших земляків-письменників, яким хвороба завадила прийти на свято. Це – Наталя Околітенко, яка опікується літературною студією «Дебют», Данило Кулиняк, Леонід Череватенко, Ніла Висоцька та інші.
В бібліотеці під час «вогника» експонувалися фотовиставка ірпінських зимових пейзажів Вадима Квятковського, вишивка Валентини Дзюблюк і Ганни Корженівської, ляльки члена Національної спілки майстрів народного мистецтва України, учасниці міжнародних, всеукраїнських, регіональних і міських виставок народного мистецтва Тетяни Федорової, печворк Галини Квятковської, вироби з бісеру Світлани Плеско і м,яка іграшка Тетяни Лебедкіної.
Бібліотека і музей отримали в подарунок книги з дарчими написами авторів. Творчу інтелігенцію з Новим роком привітали заступник міського голови з гуманітарних питань Михайло Мацелик і начальник відділу культури Євгенія Антонюк.
Спонсорами свята виступили Ірпінська міська організація Партії регіонів, депутат міськради Тимофій Бусел і голова Ірпінської міської організації Української народної ради Олександр Редич.
Анатолій Зборовський, директор Ірпінського
історико-краєзнавчого музею.

no images were found

Popularity: 8% [?]

1 коментар до "Творча інтелігенція відзначила Новий рік в Ірпінській бібліотеці."

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code