ПОВІДОМЛЕННЯ для засобів масової інформації

У суботу  в прямому ефірі радіо «ВІК» на питання радіослухачів Кириченко С.О. заявив що він висуватиме свою кандидатуру на посаду Херсонського міського голови, а також планує очолити команду кандидатів в депутати місцевих рад по списку Республіканської Християнської партії.

Реакція з боку влади на цю заяву відомої в Херсоні людини, журналіста і депутата України 2-3 скликань Верховної Ради була миттєва. На телефон Кириченка Сергія зателефонував слідчий прокуратури м. Херсона і запросив до приміщення прокуратури на процесуальні слідчі дії. Кириченко С. ніколи не уникав спілкування з правоохоронними органами, і відразу поїхав до прокуратури м. Херсона. В результаті відвідування ним вкрай загрозливого для більшості громадян органу прокуратури, виявилося наступне.

Слідчий прокуратури м. Херсона запропонував Кириченку С. надати останні пояснення по кримінальній справі, порушеній влітку минулого року, по факту порушення рівноправ’я. Мова йде про ст.161 Кримінального кодексу України «Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або релігійних переконань», яка містить покарання за «Умисні   дії,  спрямовані  на  розпалювання  національної, расової  чи  релігійної  ворожнечі  та  ненависті,  на  приниження національної  честі  та  гідності,  або образа почуттів громадян у зв’язку з їхніми  релігійними  переконаннями,  а  також  пряме  чи непряме   обмеження  прав  або  встановлення  прямих  чи  непрямих привілеїв громадян за ознаками раси,  кольору  шкіри,  політичних, релігійних  та інших переконань,  статі,  етнічного та соціального походження, майнового стану,  місця проживання, за  мовними  або іншими ознаками».

Заяву, по якій було порушено кримінальну справу, фактично проти С. Кириченко, було подано двома громадянами України О. Вайнером, керівником Єврейського центру «Хесед Шмуель», представником Всеукраїнського єврейського конгресу В. Бронштейном, та іноземцем, громадянином Ізраїлю, рабином Херсона та області Йосипом Вольфом. Представники єврейської громади м. Херсона угледіли злочинні дії керівника Херсонського міського об’єднання «Слов’янська громада», депутата Херсонської міської ради С. Кириченка в його публікаціях на шпальтах газети «ВІК», та публічних виступах, в яких він звертав увагу на порушення з боку конкретних євреїв (Херсонський міський голова В.Сальдо, депутат обласної ради від БЮТ, бізнесмен-мультимільонер О.Тишкевич, бізнесмен-мультимільонер В.Дружинський, бізнесмен-мультимільонер В.Гірін та інші) рівноправності стосовно представників слов’янських націй і народів на території м. Херсона.

Метою дій прокуратури м. Херсона 9 серпня ц.р., і чергового допиту депутата Херсонської міської ради С. Кириченка, було завершити провадження по черговій кримінальній справі, та направити її прокурору Херсонської області для прийняття ним рішення щодо обвинувачення С. Кириченка у злочині, та скорішого направлення справи до суду на винесення вироку, або відмови заявникам у порушенні такої справи. Саме в цих діях прокурора області зацікавлені представники етнічної меншості Херсона, яка не хоче навіть допустити до реєстрації кандидатом в депутати і на посаду міського Голови  та участі у виборах Сергія Кириченка.

Нагадуємо, що за активні дії депутата Херсонської міської ради С.Кириченка щодо захисту прав та інтересів мешканців м,Херсона по відстоюванню ним безоплатного та безперешкодного користування людьми пляжем «Лілея», захисту прав громадян на належну якість житлово-комунальних послуг, прокурором Херсонської області вже порушувались дві кримінальні справи у 2008 році по ст. 296 Кримінального кодексу «Хуліганство» та ст.293 Кримінального кодексу України «Групове порушення громадського порядку». Якби не Закон «Про амністію» від 12-го грудня 2008 року, яким звільнялись від кримінальної відповідальності особи, які мають на утриманні непрацездатних батьків похилого віку і 84-річна мати, яку доглядає С.Кириченко, то його б було притягнуто до кримінальної відповідальності за протестні дії на захист херсонців від порушень їх прав з боку міського голови В.Сальдо. Закриття судом цих справ у 2009 році не дали можливості В.Сальдо і його оточенню досягти мети позбавлення С.Кириченка від подальшої його участі у виборах 2010 року. І саме це не дає їм спокою і по сьогодні.

Таким чином, наявним є подальше нагнітання протистояння людей на території м. Херсона, з боку тих, кого обгрунтовано критикує С.Кириченко. І це протистояння роблять люди, які провокують подальше розкручування кримінальної справи проти С.Кириченка, обвинувачуючи його в тому, що роблять саме вони. Йде запекла боротьба за збереження при владі тих, які до неї прийшли 8,5 років тому, і ніяким чином не хочуть її віддавати нікому.

Інформація Громадського обєднання «Словянська громада»
Повыдомляє УНР

Popularity: 4% [?]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code