Заява З’їзду Української Народної Ради з приводу майбутніх президентських виборів.

trident_banderaНаступний рік в Україні – рік виборів.

Кожні вибори важливі. Але результат майбутніх президентських виборів визначатиме не тільки майбутній курс держави, але фактично знову ставить перед альтернативою: чи Україна залишиться самостійною, соборною, демократичною та європейською державою, чи повернеться до стану колонії.

Тому вибори Президента є не просто черговою кампанією, а іспитом на національну зрілість.

Загрози та виклики Україні з боку імперіалістичної позиції Кремля потребують мобілізації сил українських патріотів і державників. Москва прагне реваншу за поразку в 2004 році. І хоче встановити в Україні режим колоніальної адміністрації.
Український народ повинен дати відсіч зазіханням на свій суверенітет і підтримати на виборах Президента кандидатуру яка керується в своїй діяльності національними інтересами, а не вказівками ззовні.

Так, це складний вибір. Згаяно багато часу. Ті, хто волею народного піднесення, названого Майданом, отримав владу і повноваження – розсварились, скористались ними часто для задоволення не національних і державних потреб – а своїх власних.

Після відкритої і демократичної дискусії на обласних конференціях Української Народної Ради по всій Україні переважною більшістю голосів на питання «Кого в цій ситуації УНР повинна підтримати на президентських виборах?», вибір було зроблено на користь діючого Президента України – Віктора Андрійовича Ющенко.

В ситуації що склалася ми вважаємо його найбільш прийнятною кандидатурою, що заслуговує на нашу підтримку. Попри низку управлінських, кадрових помилок, Віктор Ющенко продемонстрував свою відданість ідеї української державності, збереженню української ідентичності та європейського курсу розвитку. Президент зробив вагомий внесок у відновлення національної пам’яті та гідності українців. Його зусиллями Україна і світ дізналися гірку правду про Голодомор 1932-33 років. Гідно вшановано борців за волю України. Героїв Крут,битви під Конотопом, Батурина. Своїми Указами та законодавчими ініціативами Віктор Ющенко зробив вагомий крок у напрямку визнання борців ОУН-УПА на державному рівні.

Президент протидіє інформаційній, політичні та економічній агресії Росії. Ведеться активна робота по зміцненню українських кордонів та виведенню Чорноморського флоту Росії з української території. Лінія на відстоювання економічної та політичних свобод громадян, свободи слова заслужено відзначені світом.

Тож виходячи з викладеного покладаючись на консолідовану позицію обласних організацій Української Народної Ради заявляємо про підтримку з’їздом Української Народної Ради кандидата в Президенти України Віктора Андрійовича Ющенка.
Розуміємо, що перемоги як в минулому так і сьогодні забезпечуються за умови консолідації голосів свідомих українських виборців навколо однієї кандидатури. Звертаємося до всіх кандидатів що заявляють в своїх програмах про відстоювання українських національних цінностей піднятися вище своїх особистих і партійних інтересів та зняти свої кандидатури на користь Віктора Ющенка.

Popularity: -0% [?]